Hip is Vip

Textbox Section

Het voormalige hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam Zuidoost werd afgelopen jaar omgebouwd tot een 4-sterren Holiday Inn en een 3-sterren Holiday Express hotel. Interstate Europe, de exploitatiemaatschappij, vroeg ons een pre-openingscampagne te ontwikkelen, waarbij we ons richtten op zowel de zakelijke doelgroep als op de mensen in de omgeving van het hotel.

Holiday Inn is een diep geworteld begrip, ook in Nederland. Daarom richtten we ons met dit concept op de Holiday Inn merkbeleving en probeerden de kracht van het merk te gebruiken om opvallend te communiceren rond de opening. Als nieuwkomer in Amsterdam Zuidoost wil je dat je naam bij de doelgroep binnenkomt. Dat is precies wat dit concept primair deed. We gaven de naam de nadruk door deze op een teasende, speelse manier op te voeren in de campagne. Voor Holiday Inn is elke gast een Very Important Person. Dat bracht ons op het idee om de gasten HIP te noemen. Holiday Inn Persons, of Personalities, een woord dat ook de deur wijd open zet om te spelen met een fenomeen uit de vorige eeuw: de Hippies! Het campagnethema HipisVip was geboren.

De campagne speelde zich grotendeels in de directe omgeving van het nieuwe hotel af. Het bouwterrein werd afgezet met een HIPisVIP bouwdoek, er werden billboards en abri’s ingezet, er ging een Hippie promotieteam op pad, en bedrijven in de omgeving ontvingen een meertrapsmailing. Verder speelden de actiewebsite en sociale media een belangrijke rol en riepen we de doelgroep op ook een Hippie te worden en hierdoor mee te dingen naar leuke prijzen. Natuurlijk werden ook de bouwplaatsbezoekers niet vergeten: tijdens de ‘hardhat-tours’ werden zij voorzien van een flowerpower-bouwhelm en –windjack. Ook de speciaal ontworpen HIPisVIP t-shirts vonden gretig aftrek.

Overige middelen: e-mailings, banneradvertenties.


Textbox Section

Textbox Section

Textbox Section

Textbox Section

Textbox Section

Textbox Section
BEZOEKADRES

Wilgenweg 10A
1031 HV Amsterdam

BEDRIJFSGEGEVENS

Vaz Dias Communicatie B.V.
KvK nr: 34356478
BTW nr: NL821194173B01

CONTACTGEGEVENS

+31(0)20 6301710
contact@vazdias.nl